חשיפה חכמה בערוצי המדיה השונים, המבוססת על אסטרטגיה שיווקית מוסדרת, יכולה למנף את הכישורים התרפויטיים לקידום הקליניקה והגדלת מספר המטופלים
במדינות מערביות נחשבת העיתונות לרשות הרביעית, לצד שלוש הרשויות העוסקות בענייני המדינה, ולא בכדי. מעבר לתפקידה בתור "כלב השמירה" של המשטרים הדמוקרטיים, היא משמשת במה משמעותית לפרסום ושיווק עסקי, ולכן יש לתת את הדעת על אופי הנוכחות בה. הופעה בתקשורת מביאה לחשיפה בקנה מידה רחב אשר עלולה גם להרתיע מטפלים רבים, המורגלים בפעילות אינטימית יותר.
לעתים עצם יצירת הקשר עם העיתונאי (והכוונה למגוון מקצועות המדיה – כתב, עורך, שדרן, מנחה, מפיק, מלהק, תחקירן – המנתבים את זרימת המידע לקהל) גורם למבוכה ולחוסר ביטחון. גם אצל המטפלים המוכשרים והמנוסים ביותר יכול להופיע ברגע האמת אותו ילד קטן, המאמין שלא מגיע לו/ הוא לא ראוי/לא טוב דיו ליחס המכבד ולתשומת הלב שרוצים להעניק לו, ועוד כלל עם ועדה.
חיבוק עצמי ועיון מעמיק בקורות החיים, האקדמיים והפרקטיים, יזכירו למטפל כי הוא ראוי לכל דבר טוב שהחיים מגישים לו וימוססו את סלעי הפחד המעכבים לפתיתי התרגשות הנובעת מצניעות. מכל מקום, ההמלצה היא לאמץ בשתי ידיים את מרבית ההצעות להופיע בתקשורת. לדעת למנף נכון את הפלטפורמה ולמצות את 15 דקות התהילה (בתקווה שיביאו אחריהן עוד כמה רבעי שעה נוספים).
זה המקום להדגיש כי חלפו הימים שבהם גם פרסום שלילי היה נחשב למועיל. לא משנה מדוע עלה שמך בכתבה, העיקר שכתבו עליך ונחקקת בתודעה הציבורית. כיום, בעידן הדיגיטלי, שבו כל המידע נשאר שמור לעד במנועי החיפוש, דבר לא נעלם מעינו הפקוחה של הציבור (גם אם לעתים הוא נראה מנומנם ואדיש מול שטף האינפורמציה שמוזרם אליו). בקצרה, להתראיין רק על דברים המציגים אותך ואת הטיפול באור חיובי, להתרחק כמו מאש מפרובוקציות ולשמור תמיד על תדמית מהוגנת ונקייה.
הדרך הנכונה, וגם הנוחה בסופו של דבר, היא על ידי בניית תכנית עבודה מקיפה ומפורטת לשדה המדיה. כמו כמעט כל דבר בחיים, גם המתווה המדובר יורכב משלוש חוליות עיקריות:
- המטרה: פרסום מקצועי על מנת להרחיב את מעגל המטופלים ואפשרויות התעסוקה.
- האמצעים: הופעה קבועה ומתמשכת בערוצי התקשורת תחת מיתוג כמומחה בתחום.
- דרכי הפעולה: בניית מערכת יחסים פורייה ומניבה עם מגוון רחב של עיתונאים הרלבנטיים לענף העיסוק.
ולבסוף, קבלת תוצאות: השגת היעדים לטווח הקצר ולטווח הארוך, תוך בקרה וניטור משתנים שונים.
פרסום בעולם משתנה; מדריך קצר למתראיין החדש
על מנת לסבר את האוזן, נפתח בהצגת השחקנים בתעשיית המדיה. ככל שנעמיק בהבנת הנפשות הפועלות, אותן דמויות המאיישות את המשבצות החשובות, נוכל להניע את הגלגל לטובת השגת המטרה שלנו באופן יעיל למדי.
אמצעי התקשורת מתחלקים באופן גס, למרות שיש גלישות לכאן ולכאן, למה שמכונה בעגה המקצועית אולד מדיה וניו מדיה. המדיה הישנה, והטובה – בפי הנוסטלגיים – מתייחסת לעיתונים מודפסים, יומון, מקומון, מגזין; תחנות רדיו, לרוב ממסדיות, הנמצאות על הסקאלה המוכרת. לוח שידורים בטלוויזיה – תכניות בוקר, פריים טיים, תכניות לילה.
במהלך כל שנות המאה הקודמת, אם ביקשת לשווק את עצמך באמצעות הפלטפורמות הללו, הכללים היו מאוד ברורים. מכירה של שטחי פרסום על פי תעריפי מחירים קבועים וגבוהים בחלקים מסוימים של המדיה, לרוב בעמודים האחרונים בעיתון או בשולי תכנית הרדיו או הטי.וי. תוך עדיפות מובהקת לסלבריטאים ומייצרי כותרות. מרבית בעלי העסקים הקטנים והבינוניים חוו קושי בפרסום עצמי ובנו בעיקר על המלצות מפה לאוזן, הפניות וכו'.
ואז בתחילת המילניום הגיעה הילדה החדשה לשכונה – רשת האינטרנט. קופצנית, שובבה, מהפכנית, שלא מחשבנת לחוקי העולם הישן, ובמחי לייק אחד פתחה את האפשרות לכל אלמוני להפוך די מהר לכוכב רשת.
במרחבי העולם הווירטואלי קיים פוטנציאל שיווקי אדיר, בשל החשיפה הקלה יחסית לקהל יעד גדול. יתרה מכך, מתקיים בו שכפול של ערוצי התקשורת בעולם הממשי. אולם בניגוד לו, וכאן גם טמונה הזדמנות הפז למטפל, שומרי הסף גמישים יותר, מכיוון שזו בעצם הדלת האחורית. כלומר, במידה ותתפרסם כתבה אודותיך בערוץ המקוון, יש לה סיכוי לא רע בכלל להופיע גם בערוץ המודפס, או לפחות בהתייחסות, וליהנות מחשיפה מקסימלית.
בעידן הדיגיטלי נראה לכאורה כי קל יותר לפרסם את עצמנו. מספיק לפתוח דף עסקי בפייס, להיות מעורב בקבוצות, אולי להעלות סרטון הסברה ליוטיוב – ואתה מסודר. אבל בפועל, הרשתות החברתיות עמוסות בתכנים אינסופיים והקהל שבע ממסרים שיווקיים שנזרקים אליו מכל עבר. גם בתקופה שבה אנחנו חיים, בה נראה כי הערכים מתחדשים תדיר רק הכתבה העיתונאית – אותו דיווח הפועל תחת הקודים האתים שלא נס ליחם – היה ונשאר אמין, אובייקטיבי ונטול אינטרסים מכירתיים. אוסיף ואדגיש – לכאורה. על נושא זה נרחיב בכתבות הבאות שיעסקו גם הן ביחסי ציבור לעוסקים במקצועות הטיפול.
הערך המוסף של הופעה בתקשורת, או מדוע כדאי לקחת את הצ'אנס ולהעז?
המטרה כאמור היא להשיג פרסום מקצועי של המטפל והשירות שהוא נותן. מדובר באפיק פרסומי ישיר, קלאסי, המציג את הפרסונה הרשמית של המטפל, לצד סל המוצרים והשירותים שהוא מעניק, תחת כובע המומחה. מכיוון שמדובר בכתבה אינפורמטיבית אין אפשרות לפרסם פרטי התקשרות, אולם בימינו – אתם כבר יודעים – מספיק להקליד את השם המלא בגוגל וכל הפרטים מתגלים. אם כך, הדגש הוא על יצירת עניין ומשיכה של קהלי היעד – הן מטופלים פוטנציאלים והן קולגות שישמחו לבדוק אפשרות לשיתופי פעולה אפשריים ויעשירו את אפשרויות התעסוקה הקיימות.
כפי שכבר נאמר, החששות מפנייה לעיתונות הם טבעיים ומתבקשים. העיתונות אמנם נחשבת לכלב השמירה של המנגנון הדמוקרטי אולם עדיין לא ידוע על עיתונאי שנשך מישהו… בנימה רצינית יותר, אל תוותרו על יצירת קשר שיכול לקדם אתכם מפני שאתם לא מרגישים מספיק טובים/ חשובים מול אותם אנשי תקשורת מפורסמים/ מוערכים/מוערצים. מתחת לחליפות ולטונות האיפור כולנו בני אדם, גם הם וגם אתם. תתגברו על הפחד, זה עשוי להיות רווחי מאוד עבורכם!
בהצלחה 🙂
מעוניינים לעשות את הצעד הבא ולקדם את הקליניקה שלכם? זה הזמן ללחוץ על הקישור ולהכיר את שירותי השיווק של “הנפשות הפועלות”
