נטוורקינג הינו אבן יסוד משמעותית בבניית המערך השיווקי של כל בית עסק, ובכללו קליניקה טיפולית. טיפוח מעגל קשרים עם קולגות, העומד בבסיס הקונספט, יתמוך בקידום הקריירה האישית ויוביל לקבלת הפניות של מטופלים בטווח הקרוב והרחוק.
שיטת העבודה של הרישות העסקי (Networking) מבוססת על התנהגות אנושית. אנשי מקצוע בתחומים שונים נפגשים עם אנשי מקצוע אחרים ויוצרים קשרים חברתיים על מנת לקדם את העסקים שלהם, במקביל לסיוע לחברי הקבוצה. תוך כדי יצירת מערכות היחסים ברמה האישית מתקיימת דינמיקה חברתית המובילה לשיתופי פעולה מניבים, הזדמנויות עסקיות ובעיקר – הפניות.
אחת ההמלצות לנטוורקינג איכותי בענף הטיפולי בישראל היא הצטרפות ל"רוח גבית" – מפגשים חודשיים לחיזוק קשרים עם קולגות ולקידום הקליניקה שמפעיל פורטל "הנפשות הפועלות". הפעילות במפגשים מותאמת לבעלי מקצועות הטיפול והתרפיה ומספקת מידע, ייעוץ והכוונה ברמה העסקית, החברתית והאישית.
השתייכות לרישות עסקי – מקומית או ארצית, בתחום העיסוק או באופן כללי, בדגש על מגדר מסוים או מעורב – מהווה נדבך משמעותי בבניית הקליניקה. השתתפות קבועה במפגשי נטוורקינג מעמידה לרשות המטפל במה לשיווק עצמי וכן גישה לסדנאות והרצאות בעלות ערך מוסף. בעלי עסקים קטנים ובינוניים, ובהם מגזר אנשי מקצועות הטיפול והתרפיה, עובדים בחלק ניכר מהזמן בבתיהם או/ו בקליניקות, וזוהי הזדמנות פז לצאת החוצה, להתערות, להכיר קולגות, ספקים, שותפים ומטופלים פוטנציאליים.
מדובר בקרקע פורייה ליצירת מצבי WIN-WIN, מתוך הבנה וקידום אינטרסים הדדיים. עצמאים רבים מציינים כי קבוצות הנטוורקינג מהוות חממה עבורם; מרחב שבו הם יכולים לקבל מידע, ייעוץ, תמיכה ואוזן קשבת. יכולת השיתוף מאפשרת להיעזר בחכמת ההמונים, ולהפיק תועלת מחוויותיהם וניסיונם של אחרים.
מדוע נטוורקינג הינה פעילות שיווקית מומלצת במיוחד לבעלי עסקים קטנים ובינוניים, ובהם מטפלים ותרפיסטים?
עסק חייב לקוחות כמו אוויר לנשימה, להנעת המערכת, לכיסוי הוצאות, להפקת רווחים, להתפתחות קדימה. עסקים קטנים או בתחילת התהוותם, איכותיים ככל שיהיו, עדיין חסרי מאגר לקוחות גדול יחסית המביא ליציבות העסק.
אתה בוודאי מכיר את התהליך; סיימת את הלימודים, אולי אפילו בהצטיינות, אתה נחוש לכבוש את השוק ולהביא את בשורת הטיפול והריפוי שלך לעולם. השקעת באבזור חדר טיפולים או בשכירת מספר שעות בקליניקה פרטית, כתבת כמה מלים בעמוד הפרטי בפייסבוק, כולם בירכו אותך ואיחלו לך בהצלחה. ומאז, עברנו כמה שבועות וכלום לא קרה. הטלפון לא קורס תחת שיחות של מטופלים, איש לא קובע איתך טיפול ובנוסף, אתה לבד. בודד במערכה, מדי פעם יש לך פגישה עם איש מקצוע לרכישה כלשהי או לטיפול בטופסולוגיה. מגיע מטופל אחד או שניים בטפטופים לא רציפים. הכל רגוע מדי, תקוע מדי. מרגיש חוסר אונים, החלומות הגדולים על הצלחת הקליניקה והיותך עצמאי מתחילים לדעוך ולהתמוסס באוויר.
אל דאגה, הכל תקין אצלך.
אם יש לך הרבה שאלות בנוגע לאופן השיווק והגברת זרם הלקוחות, אתה במקום הנכון.
נטוורקינג עסקי בהחלט עונה על קושיות כמו מה עליך לעשות על מנת שיכירו אותך, את שיטת הטיפול, את הקליניקה? מה עליך לעשות על מנת שיקבעו טיפול או סדנה? כיצד לגרום למטופלים לסמוך עליך ועל השירות שאתה מספק, מדוע שיבחרו להגיע דווקא אליך?
במפגשים החודשיים הנערכים במשרדי "הנפשות הפועלות", תכיר עצמאים בסטטוס דומה וביחד תיצרו קהילה תומכת עסקים. כל אחד ממכם צפוי להפוך לשגריר המותג של שאר החברים, והוא יכול להיות סמוך ובטוח שתמיד חבר מהקבוצה ישמח להמליץ עליו בפה מלא ולפרגן לו. ההמלצה הינה כנה ולא מלאכותית. היא באה ממקום של היכרות עם נותן הטיפול, אמון ביכולותיו ובאיכות השירות שהוא מספק.
מה יוצא לי מזה? או ליתר דיוק – מה יוצא להם מעצם ההמלצה עלי?
בשורה התחתונה כל מטפל, כמו בכל עסק, תמיד ישים את עצמו ראשון במעלה, מכיוון שמדובר בהישרדותו הכלכלית ועוד תחת חרבה של הסטטיסטיקה העגומה – רוב העסקים נסגרים במהלך השנים הראשונות. יחד עם זאת, בקבוצת הנטוורקינג המטרה היא לבוא לעזרת הקולגה, בתקווה שכולם יעזרו לכל החברים, וכך ההמלצות יהיו אותנטיות וכנות וכולם ירוויחו.
כלומר, התועלת שלך נובעת מהתועלת של חברי הקבוצה. זהו מארג הקשרים שנטווה בה ובעצם כולם תלויים בכולם, הצלחת כל יחיד תלויה בשיתוף פעולה של חברי הקבוצה, המספקים לו רוח גבית. בקבוצות נטוורקינג רבות מבהירים כי אין חובת המלצה על כל חבר בקבוצה. ההפניה צריכה להינתן באופן וולונטרי, מתוך יצירת קשר של היכרות המביאה לאמון ביניכם. חשוב להדגיש כי הממליץ בעצם מסכן את המוניטין שלו במידה והפנה ללקוחותיו איש מקצוע שאינו ברמה הגבוהה ואינו עומד בשבחים שהמטירו עליו. על מנת למנוע מצבים מביכים, לרוב תתקיים מערכת של משובים בתוך הקבוצה אשר תבצע בקרה וניטור של האינטראקציות העסקיות.
נקודה נוספת שיש לתת עליה את הדעת ונוגעת אליכם כמטפלים.
אז נכון שחשוב מאוד לעזור לחברים לקדם את העסק והשירות שהם נותנים, אבל חשוב לא פחות הוא לבצע בדיקה תקופתית של גרף התועלת האישית. האם הוא נמצא בעלייה, בירידה או זז ממש מעט. האם ההפניות היו מספיק איכותיות וכתוצאה מכך הגיעו מטופלים לקליניקה שלך? אם לא, האם ההפניות חלשות מכיוון שהיו אקראיות, או אולי ייתכן שהאצבע צריכה להיות מופנית פנימה; האם משהו השתבש בתהליך השיווק שלכם בעת שיחת הטלפון עם המטופל הפוטנציאלי ואתם צריכים לדייק בו יותר? אל תהססו לבדוק, למקד ולחדד דק-דק את המטרות שלכם.
מבחינת הרווח/הפסד, בואו נבחן האם היתרונות של שיטת הנטוורקינג עולים על חסרונותיה. מצד אחד, כל המלאכה המייגעת ולא תמיד המפתה של השקעה בהרחבת המעגלים העסקיים נעשית בידי אחרים. כמאמר הביטוי "יהללך זר ולא פיך", המלצות אודות העסק שלך ושירותיו, אשר מגיעות מפי אחרים נחשבות לאמינות וכנות הרבה יותר מכל פוסט סופרלטיבי שתפרסם בדף העסקי של הפייסבוק. מצד שני, החיסרון הגדול הוא שבסופו של יום, גם אתה צריך להפשיל שרוולים ולהזיע, לא בשבילך, בשביל אחרים. כלומר, הם עובדים עבורך אבל גם אתה עובד עבורם.
אז כדאי או לא כדאי להצטרף לקבוצת נטוורקינג?
אותה קבוצת אנשים שאתם נינוחים בחברתם, שמרגיש לכם שהם באמת רוצים לתרום להתפתחות של העסק שלכם, שהעבודה נעשית במשותף – כולם למען כולם. במידה ויש הנחייה, אז שמוביל הקבוצה יהיה מישהו שערני לצרכים שלכם ולא מוסיף עוד שם למעגל שלו. שבעצם אין "שלו", יש "שלנו".
הקבוצה אמורה להוות חממה שתגדלו בה את הקליניקה שלכם ואת עצמכם בתור עצמאים. המעגל אמור לתת לכם רוח גבית ולא לשאוב ממכם כוח. דווקא עבור מטפלים יש משמעות גדולה לכך שמדובר במעגל נישה, המותאם לעולם התוכן של מקצועות הטיפול.
התוו נכון את הנתיב וכל צעדיכם יובילו למטרה.
בהצלחה!
מעוניינים לעשות את הצעד הבא ולקדם את הקליניקה שלכם? זה הזמן ללחוץ על הקישור ולהכיר את שירותי השיווק של “הנפשות הפועלות”
תמונה: אודיובלוק